Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet programblad

 

Programmet för dig som

– älskar att omsätta idéer i verkligheten och ta initiativ till spännande projekt
– vill släppa loss entreprenören i dig och få utlopp för din kreativitet
– är intresserad av att förstå hur internationell ekonomi samspelar och fungerar
– vill starta och driva ett företag

Som elev på ekonomiprogrammet på ÖG har du möjlighet att bli diplomerad gymnasieekonom!

I vårt ekonomiprogram sätter vi din initiativförmåga och kraft att tänka nytt och banbrytande i centrum. Utbildningen har fokus på att ge dig inblick i och förstå företagsekonomiska processer och internationella ekonomiska samband. Hos oss får du de nödvändiga kunskaperna i hur företag och organisationer fungerar och dessutom utmaningarna som sätter dig på banan i framtidens internationella ekonomi.

Spännande studieresor och kunniga lärare tillsammans med näringslivet gör din utbildning utvecklande och lärorik under dina tre studieår vid ÖG. Dessutom har du möjlighet till APL under utbildningstiden. Denna breda utbildning ger dig god behörighet till vidare studier inom framför allt ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Programmet är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt vilket innebär att du kommer att vara mycket väl förberedd för studier på högre nivå.

På ÖG läser du två ämnen om dagen – ett pass på förmiddagen och ett efter lunch. Långa arbetspass ger möjligheter till varierade arbetsformer, tid att slutföra uppgifter och tid till reflektion. De långa lektionspassen innebär att du endast läser ett fåtal kurser per termin. Som elev har du tillgång till kursplaneringar, uppgifter och schema via en webbaserad plattform, du kan enkelt logga in och ta del av detta på skolans datorer eller hemifrån.