Ekonomi

Programmet för dig som:
• Vill veta mer om sparande i aktier och fonder
• Älskar att omsätta idéer i verkligheten och ta initiativ till spännande projekt
• Vill frigöra entreprenören i dig och få utlopp för din kreativitet
• Är intresserad av att förstå hur ekonomi fungerar på alla nivåer
• Vill förstå hur man startar och driver ett företag

I vårt ekonomiprogram sätter vi din initiativförmåga och kraft att tänka nytt och banbrytande i centrum.
Utbildningen har fokus på att ge dig inblick i och förståelse för företagsekonomiska processer och internationella ekonomiska samband. Hos oss får du de nödvändiga kunskaperna i hur företag och organisationer fungerar, samt vilka utmaningar som framtidens internationella ekonomi står inför. Kunniga lärare och en kontinuerlig kontakt med näringslivet gör dina tre år vid ekonomiprogrammet utvecklande och lärorika.
Denna breda utbildning ger dig god behörighet till vidare studier inom framförallt ekonomi, juridik och
samhällsvetenskap. Programmet är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt,  vilket innebär att du kommer att vara mycket väl förberedd för studier på högre nivå.

På ÖG läser du två ämnen om dagen – ett pass på förmiddagen och ett efter lunch. Långa arbetspass ger möjligheter till varierade arbetsformer, tid att slutföra uppgifter och tid till reflektion. De långa lektionspassen innebär att du endast läser ett fåtal kurser per termin. Som elev har du tillgång till kursplaneringar, uppgifter och schema via en webbaserad plattform, du kan enkelt logga in och ta del av detta på skolans datorer eller hemifrån.

Informationsfilm högskoleförberedande program ÖG

Ekonomi – aktiesparande 

Läs mer om vårt samarbete med Unga Aktiesparare

Programblad