NATURPROGRAMMET - MEDICINSKA TILLÄMPNINGAR

För dig som gillar
naturvetenskap och
samhÀllsÀmnen

Är du nyfiken pĂ„ hur mĂ€nniskokroppen fungerar och gillar Ă€mnen som kemi, fysik, matematik och biologi? DĂ„ kan naturprogrammet pĂ„ ÖG vara perfekt för dig!

VÄr unika profil, Medicinska tillÀmpningar, vÀver ihop biologi, kemi och fysik för att ge dig en djupdykning i kroppens vÀrld. Vi börjar med en spÀnnande resa genom medicinsk historia och fortsÀtter med hur kroppen reagerar pÄ sjukdomar, skador och lÀkemedel.

Du kan dessutom vĂ€lja mellan tvĂ„ inriktningar – Naturvetenskap eller Naturvetenskap och samhĂ€lle.

VĂ€lj din inriktning

Naturvetenskap: I denna inriktning fördjupar du dig inom naturvetenskapen. Du kommer att lÀsa tvÄ kurser vardera i biologi, fysik och kemi, samt fyra kurser i matematik.

Naturvetenskap och samhÀlle: Med den hÀr inriktningen kombinerar du samhÀllsvetenskapliga och naturvetenskapliga kurser. HÀr lÀser du mindre fysik och kemi, men istÀllet mer samhÀllskunskap och geografi.

 

Förberedelse inför framtiden

Naturprogrammet förbereder dig för vidare studier vid högskolor och universitet, bÄde i Sverige och utomlands. Hos oss lÀr du dig att se samband mellan teori och praktik, och att samarbeta och kommunicera effektivt i tal och skrift.

Genom studierna fÄr du ett naturvetenskapligt mindset. Du lÀr dig att tÀnka kritiskt, resonera logiskt, lösa problem och göra systematiska iakttagelser. Vi kombinerar teori och praktisk erfarenhet med massor av experiment, laborationer, fÀltstudier och andra spÀnnande praktiska moment.

Samarbeten och studiebesök

Vi samarbetar med Mittuniversitetet och gör mÄnga studiebesök. Du fÄr chansen att besöka moderna laboratorier och arbetsplatser, samt trÀffa spÀnnande mÀnniskor som anvÀnder matematik och naturvetenskap i sitt arbete.

Naturvetenskapsprogrammet pĂ„ ÖG ger dig verktygen du behöver för att lyckas i framtiden. Kom och utforska naturens och samhĂ€llets mysterier med oss, och bli en del av vĂ„r hĂ€rliga och engagerade gemenskap!

FÖRDJUPNINGSÄMNEN 300 p

Medicinska tillÀmpningar 1 - 100 p
Medicinska tillÀmpningar 2 - 100 p
Matematik 4 - 100 p


PROGRAMINFORMATION

Programansvarig: Jenny Beve
Programkod natur-natur: NANAT
Programkod natur-samhÀlle: NANAS
Programtyp: Högskoleförberedande

GrundlÀggande behörighet: Ja

EXEMPEL PÅ FRAMTIDA YRKEN

LĂ€kare
Biomedicinsk analytiker
Apotekare
LĂ€rare
Forskare
Civilingenjör

Rulla till toppen