FÖR ALLAS TRIVSEL

Ordningsregler

PÄ den hÀr sidan har vi samlat skolans ordningsregler som Àr till för att skapa trivsel och trygghet för bÄde elever och medarbetare.

Ansvar:  Genom egen anstrÀngning och delaktighet, utifrÄn dina förutsÀttningar, tar du ansvar för ditt lÀrande och deltar i dina studier för att bidra till en god arbetsmiljö.

Förstörelse: Vi skrÀpar inte ner och förstör. Vi hjÀlps Ät att hÄlla snyggt. Om nÄgot gÄr sönder sÀger vi till nÄgon i personalen sÄ gÄr det snabbare att ÄtgÀrda.

Bemötande: Alla former av krÀnkande behandling Àr ett oacceptabelt beteende. Se skolans likabehandlingsplan. 

Tider och nÀrvaro: Alla respekterar de tider som finns för lektioner och möten. Att komma i tid Àr att visa respekt för varandra. NÀrvaro Àr obligatorisk men det Àr elevens eget ansvar att komma pÄ lektionerna och vara dÀr. Se vidare skolans nÀrvaro och ledighetspolicy.

Mobiltelefon och elektronisk utrustning pÄ lektionstid: 
Mobiltelefoner hÄlls avstÀngda eller ljudlösa alternativt flygplanslÀge pÄ lektionstid.
Vid provtillfÀlle Àr mobiltelefoner förbjudna.
Hörlurar Àr ej tillÄtna under genomgÄng eller förelÀsningar/presentationer. 

Fusk: Östersunds Gymnasium betraktar fusk som nĂ„got mycket allvarligt. Fusk Ă€r all anvĂ€ndning av otillĂ„tna hjĂ€lpmedel, att lĂ€mna in andras arbeten i eget namn eller att citera ur andras texter utan att ange kĂ€llan. 

Allergier: Vi tar hÀnsyn till alla pÄ vÄr skola. TÀnk pÄ att inte anvÀnda starka parfymer, klÀder som varit i kontakt med pÀlsdjur osv. Det Àr Àven förbjudet att Àta nötter pÄ skolan. 

Mat i klassrummet: I klassrummet ska alla kunna koncentrera sig pÄ undervisningen. All mat Àr förbjuden i klassrummet men Àta  uppmuntras för att orka med, men hÀnvisas till raster och utanför klassrummet. SjÀlvklart stÀdar vi undan efter oss. 

Alkohol och Droger: Skolans lokaler Ă€r helt drogfria och Östersunds Gymnasium samarbetar med polismyndigheten för att frĂ€mja och arbeta gemensamt för en trygg och drogfri skola. Det innebĂ€r ocksĂ„ att polis och utbildade narkotikahundar besöker skolan regelbundet i syfte att arbeta förebyggande

Tobak: Det Ă€r ej tillĂ„tet att anvĂ€nda tobak inom skolans omrĂ„de vilket innefattar omrĂ„det utanför skolans huvudentrĂ©, omrĂ„det utanför Hotell Östersund (skolans matsal), skolgĂ„rden samt övrig plats dĂ€r skolans verksamhet bedrivs. Detta innefattar Ă€ven e-cigaretter

Externa besök: Skolan Àr ingen allmÀn plats, lokaler Àr till för elever och personal. Alla utomstÄende som ska besöka skolan ska anmÀla sina besök till expeditionen. 
Politiska förbund fÄr komma till skolan efter godkÀnnande av rektor. De blir dÄ hÀnvisade till ett klassrum eller grupprum, dÀr eleverna fÄr bestÀmma sjÀlva om de vill ta kontakt eller inte.

Rulla till toppen