SAMHÄLLSPROGRAMMET - KRIMINOLOGI

Är du fascinerad av
beteenden, samhället
och kriminologi?

Samhällsvetenskapsprogrammet med profil inom kriminologi är perfekt för dig som tycker det är intressant med människors beteenden, samhällsfrågor i allmänhet och kriminologiska teorier bakom olika typer av brott. 

Upptäck samhällsvetenskap

Studier på samhällsvetenskapsprogrammet ger dig bred behörighet och förbereder dig väl för vidare studier. På samhällsprogrammet lär dig tolka, förstå och förklara både enskilda människors beteenden och fenomen i samhället i stort. 

Genom dina studier får du insikt i människans plats i världen och får en övergripande förståelse av det globala samhället. Du kommer att reflektera och på ett självständigt och kritiskt sätt värdera kunskaper och information. Du lär dig att dra slutsatser, lösa problem, förstå människans utveckling och få en djupare förståelse för ditt eget och andras agerande, både individuellt och i grupp.

 

Profil Kriminologi

Med vår profil Kriminologi kommer du under två år att dyka djupt in i kriminologiska teorier och rättspsykologiska förklaringar till varför vissa människor begår brott eller riskerar att återfalla. Hur tänker egentligen en seriemördare? Det är en av de många intressanta frågeställningar som skapar diskussion och engagemang i klassrummet.

Samhällsprogrammet är inte bara en utbildning, det är en resa där du får insikter om både dig själv och samhället. Välkommen till en spännande och meningsfull utbildning på Östersunds Gymnasium!

 

FÖRDJUPNINGSÄMNEN 300 p

Kriminologi 1 - 100 p
Kriminologi 2 - 100 p
Psykologi 2ab - 100 p

PROGRAMINFORMATION

Programansvarig: Henrik Nenzén
Programkod: SASAM
Programtyp: Högskoleförberedande

Grundläggande behörighet: Ja

EXEMPEL PÅ FRAMTIDA YRKEN

Socionom
Kriminolog
Journalist
Polis
Psykolog

Rulla till toppen