OM OSS

DÀrför Àr
Östersunds Gymnasium
rÀtt val för dig

Östersunds Gymnasium Ă€r den lilla, centrala skolan dĂ€r alla elever ska vara trygga och trivas.  PĂ„ ÖG arbetar elever och personal nĂ€ra tillsammans och pĂ„ skolan rĂ„der en trevlig och familjĂ€r stĂ€mning dĂ€r alla kĂ€nner alla.

Med din nĂ€rvaro, motivation och nyfikenhet, och med vĂ„r ambition att alla ska lyckas, 
skapar vi tillsammans det bÀsta utbildningsklimatet!

INSPIRERANDE LÄRMILJÖER

VÄra ljusa och rymliga lokaler, med mÄnga grupprum och vÄrt Tysta Rum för avskilt arbete, ger dig möjligheter till studiero. Och ja, vi Àr en mobilfri skola under lektionstid sÄ att du kan fokusera fullt ut pÄ dina studier.

Luncherna pĂ„ O’Learys och idrott pĂ„ Mittuniversitetets CampusomrĂ„de bidrar till en varierad och engagerande skoldag. 

GEMENSKAP OCH SAMMANHÅLLNING

Vi vill att alla elever ska lyckas och klara sin gymnasieexamen, oavsett tidigare erfarenheter. Vi vÀrnar om allas olikheter och behov och vet att alla har potential att utvecklas. 

Vi tror att Den Lilla Skolan, dÀr varje elev blir sedd och fÄr ta plats, inspirerar till ett livslÄngt lÀrande. Med skolans ca. 170 elever ser vi till att alla blir en del av vÄr starka gemenskap.

ENGAGERADE LÄRARE

Andelen behöriga lÀrare Àr mycket hög och lÀrarna arbetar individanpassat för att alla elever ska lyckas med sina studier. PÄ flera lektioner finns dessutom tvÄ lÀrare att tillgÄ. 

Vi föresprÄkar en pedagogik med stor variation, tydlighet och struktur och vi tycker att elevinflytande Àr viktigt. Med extra stöd som vÄr lÀrarledda studiestuga, fÄr du den hjÀlp du behöver för att nÄ dina mÄl.

DITT SCHEMA - DIN FRAMGÅNG

Hos oss har du bara tvÄ lektioner per dag, ett Àmne pÄ förmiddagen och ett pÄ eftermiddagen. Det ger dig mycket tid för fördjupning och reflektion. Vi ser detta som en riktig framgÄngsfaktor för att du ska kunna nÄ dina mÄl. 

Elever frÄn olika program och Ärskurser lÀser mÄnga kurser ihop vilket gynnar tryggheten och gemenskapen pÄ skolan.

TILLSAMMANS KAN VI GÖRA MER!

Vi Àr en del av
Aprendere Skolor

Östersunds Gymnasium Ă€r en del av utbildningsföretaget Aprendere Skolor AB (publ.) som bedriver verksamhet inom grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, resursskola samt vuxenutbildning.

Rulla till toppen