Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet programblad

 

Är du intresserad av samhällsfrågor och internationella relationer? Exempelvis att undersöka motsättningarna mellan Israel och Palestina, varför USA är involverat i Afghanistan eller vad det innebär att Sverige är med i EU? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet på ÖG rätt utbildning för dig!

Vi studerar det historiska bakom dagens situation i världen; vi kan t ex arbeta med forna kulturer, hur religioner har uppstått och hur de påverkar människor i olika länder. Fokus i utbildningen ligger på hur samhället fungerar idag.

När du läser samhällsvetenskapsprogrammet får du behörighet till många av de utbildningar som finns på högskola och universitet.

På ÖG läser du två ämnen om dagen – ett pass på förmiddagen och ett efter lunch. Långa arbetspass ger möjligheter till varierade arbetsformer, tid att slutföra arbetsuppgifter och tid till reflektion. De långa lektionspassen innebär att du endast läser ett fåtal kurser per termin. Som elev har du tillgång till kursplaneringar, uppgifter och schema via en webbaserad plattform. Du kan enkelt logga in och ta del av detta på skolans datorer eller hemifrån.