Idrottsgymnasium

På Östersunds Gymnasium (ÖG) blir din idrott en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat både på idrott och studier.

Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt. Utbildningen bedrivs i samarbete med lokala aktörer för att skapa de bästa förutsättningarna för målinriktad träning på skoltid. Skolan har lång erfarenhet av att möjliggöra för elever att kombinera träning med studier, vilket ger dig en trygg miljö att utvecklas i. Bland annat finns Sveriges enda lärlingsutbildning på gymnasienivå till Personlig tränare på skolan.

Med åtta (8) platser per läsår och idrott riktar sig utbildningen till dig som med
stor ambition och hög målsättning vill utveckla din nivå inom din idrott optimalt. Du får stöd av tränare och lärare i att planera och följa upp din satsning på både idrott och studier. Dina programstudier ger behörighet till universitet/högskola samt meritpoäng i språk, matematik och engelska.

Om träningen
Träningen bedrivs under två – tre pass i veckan, och den är förlagd under skoldagen, som på Östersunds Gymnasium är kl. 08.15- 15.00 . Din individuella studieplan innehåller 400 poäng kopplat till din idrott. Vid sidan av träningen får du utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi, ledarskap och andra viktiga områden för dig som idrottare.

Vi vet att du som idrottare behöver näringsrik lunch och därför finns det dagligen en timmes lunch på ditt schema så att du kan äta i lugn och ro på en av Östersunds bättre restauranger, O ́Learys.

PROGRAM
Du kan välja mellan fyra
olika gymnasieprogram för
dina studier.
* Naturvetenskap (NA)
* Samhällsvetenskap (SA)
* Humanistiska (HU)
* Ekonomi (EK)

VÅRA IDROTTER
* Padeltennis
* Boxning
* Bordtennis
* Badminton
* Klättring
* MTB Cykling

Vill du veta mer?
Kontakta Östersunds Gymnasium , Rickard Hallström, på
telefon 076-7833205 eller på syv@ostgy.se
web: www.ostgy.se
instagram: ostgymn
facebook: ostersundsgymnasieskola

ANSÖKAN

Din ansökan till idrottsgymnasiet görs på följande länk, senast 25 januari 2020:

https://ostgy.se/idrottsprogram

Din gymnasieansökan med skola och program gör du i det system som din nuvarande skola använder. I Jämtland används Dexter.