ÖG ställer om till hemstudier

Hej alla. Skolan kommer nu idag onsdag att ställa om arbetet till hemmastudier under resten av veckan samt under nästa vecka vecka 47. Vi planerar och hoppas att vara tillbaka till skolförlagd utbildning under vecka 48.

Detta sker då vi ser en ökad smittspridning i samhället här i Östersund och där vi har enstaka fall av smitta inom arbetsplatsen.  Arbetet sker i samdialog med smittskydd lokalt.
Ni elever ska gå mot lektion nu onsdag em för att ta mer information av era lärare. Samt sedan förbereda er för hemmastudier från och med i morgon torsdag.
Detta gäller alla våra elever även våra elever som nu är ute på APL och praktik inom våra lärlingsprogram och våra BF-program med årskurs 2 och 3. Här kommer ni ha lektioner enligt ert schema som vanligt mot skolan och era kurser. Er vidare praktik planeras om till våren. Meddela era APL-platser och be dem kontakta skolan om de har frågor.
Lärlingselever i åk 1 inom BF och PT ni kommer också ställas om under denna vecka och nästa vecka vecka 47 men med lektioner mot lärare för terminsavstämning nästa vecka, mer information mot schemat kommer för er. Tillsvidare för er i BF PT åk 1 är praktiken torsdag och fredag inställd. Men ni ska finnas kontaktbara under skolans arbetstid mån- fre kl 0800-17.00 och arbeta vidare med det ni behöver arbeta med just nu. Kontakta era APL platser om arbetet och att de kan kontakta skolan vid frågor.
Och sist men inte minst. Nationella prov nu kommer att utföras som planerat i skolan så ni elever som ska ha nationella prov denna vecka samt nästa vecka vecka 47 ni kallas in till skolan för detta vidare. Gäller alltså de Nationella proven för terminen eventuella andra prov för ni dialog med lärare om. Här gäller dock vidare att vara uppmärksam på nya symptom för smitta och förkylning/ sjukdom, har ni symptom så ska ni vara hemma.
Var vidare duktiga med att stanna hemma vid symptom, boka tid för att testa er, är ni sjuka, sjukanmäl er. Annars följer ni ert schema men med hemmastudier. Vi hoppas vi kommer kunna  välkomna tillbaka oss till skolförlagd utbildningen från vecka 48 igen.
Har ni frågor så återkom till mig.
Mvh Morgan Rektor med personal.